Какво е имобилайзер и за какво служи той?

Какво е имобилайзер и за какво служи той?

05.04.2024

Принцип на работа на имобилайзер

Думата имобилизация е заимствана от латинския език и може да се цитира като „лишен от подвижност“. Съответно имобилайзер е устройство, което прави невъзможно самостоятелното движение, от само себе си, на автомобила.

До известно време тази дума се е използвала само в медицината. Днес тя е позната на всеки, който се е сблъсквал с автомобил по един или друг начин. Въпреки това, не всеки шофьор знае какво е имобилайзерът и как работи.

В тази статия ще се опитаме да отговорим на въпросите: „какво е имобилайзер?“; „как работи имобилайзерът?“; „Трябва ли да инсталирам допълнителен имобилайзер?“ и т.н.

Има стандартни имобилайзери - монтирани фабрично в автомобила и допълнителни - които могат да се монтират допълнително към автомобила, за да обезопасят автомобила допълнително при опит за кражба.

Въпреки разликите в дизайна на имобилайзерите, принципът на тяхната работа е приблизително един и същ. Идентифицирайте електронния етикет и само в този случай оставете двигателя да работи.

Прочетете повече интересни статии тук.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram