Може ли имобилайзерът да замени алармена инсталация?

Имобилайзер и алармена инсталация

04.04.2024

Имобилайзерът и алармата: Разликата и важността

Подобен въпрос, дали имобилайзерът може да замени алармена инсталация, задават някои собственици на автомобили, които искат, например, да спестят пари за инсталиране на алармена система.

Невъзможно е обаче да се даде конкретен отговор на това, просто защото алармената система и имобилайзера са устройства с различна функционалност.

Алармената система, както знаете, служи за уведомяване на другите и собственика на автомобила в случай на опит за кражба, привличане на вниманието със светлинни и звукови сигнали и предаване на съответната информация на ключодържателя.

Опит за кражба: Реакцията на алармената система

Имобилайзерът не уведомява никого за опит за кражба. Той само предотвратява това, така че алармената система и имобилайзерът не могат да се заменят, а само да се допълват.

Струва си да се отбележи, че повечето алармени системи имат собствен допълнителен имобилайзер. Като той се инсталира заедно със стандартния или, при липса на него, като основен.

Предимството на този нестандартен имобилайзер е, че за разлика от стандартния може да се намира на непознато място. Като мястото може да е труднодостъпно за крадец.

Прочетете повече полезни статии на нашия сайт.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram