Най-сигурните автомобили със система против кражба

Най-сигурните автомобили със система против кражба

19.12.2023

Кражба на автомобили е един от най-сериозните проблеми по света. Според доклад на Международната асоциация за застраховане на автомобили (IAA), през 2022 г. са били откраднати над 10 милиона автомобила по света. Затова и производителите на коли и клиентите се интересуват кои са факторите, които могат да повлияят на сигурността на автомобила така, че да се намали рискът от непозволено отнемане на собствеността с иновативна система против кражба.

Съвременните лични моторни средства обикновено са оборудвани с различни системи против кражба, които варират в зависимост от модела, годината на производство и нивото на оборудване. Въпреки високото ниво на развитие на технологиите, не на последно място значение има и мястото на паркиране.

Система против кражба на автомобили

Системите против кражба работят, като затрудняват или правят невъзможно за крадците да задействат двигателя или да контролират автомобила. Те могат да включват различни компоненти, като:

 • Алармена система: издава силен звук, когато автомобилът бъде отворен или ударен.
 • Имобилайзер: производствено вграден, който блокира електронната система за стартиране на двигателя, така че автомобилът не може да бъде задействан без оригиналния ключ. Тъй като вграденият заводски може да бъде елиминиран електронно, то може да бъде монтиран допълнително външен имобилайзер.
 • Системата track blocker: осигурява въртежен блокаж и предотвратява движението на автомобила като блокира колелата или задвижването им.
 • Система за проследяване: позволява на собственика на автомобила да проследява местоположението на автомобила, ако бъде откраднат.

Кои са най-сигурните автомобили със системи против кражба?

Няма универсален отговор на този въпрос, тъй като сигурността на автомобила зависи от много фактори. Въпреки това, някои модели автомобили са оборудвани с най-новите и ефективни системи против кражба. Такива са:

 • Луксозните автомобили, които са оборудвани с най-добрите системи против кражба.
 • Автомобилите с високи технологии, които имат системи против кражба, свързани с интернет и които позволяват да бъдат контролирани дистанционно от собственика.
 • Автомобилите с ниска видимост, като SUV и кросоувъри, са по-трудни за кражба, тъй като са по-трудни за скриване.
 1. Tesla Model S:

Моделите на Tesla са известни с иновациите си в областта на автомобилните технологии. Model S не само е електрически автомобил с впечатляващ обхват, но също така разполага с напреднала система за откриване и предотвратяване на кражби.

 1. BMW X5:

BMW X5 предлага интегрирана система за безопасност, която включва система за проследяване и алармена система. 

 1. Ford Explorer:

Системи като FordPass Connect и SecuriCode Keyless Entry Keypad осигуряват ефективна защита срещу кражби.

 1. Chevrolet Malibu:

Chevrolet Malibu разполага с интелигентната система за безопасност OnStar, която предоставя услуги като проследяване на превозното средство и помощ при извънредни ситуации.

 1. Toyota Camry:

Toyota Camry се отличава със своите напреднали системи за предотвратяване на кражби и безопасност.

Сигурността

Когато се избира автомобил, важно е да се вземе предвид нивото на сигурност, което се желае. Затова е препоръчително предварително да се прочетат ревюта на автомобили, за да се придобие представа какви са системите против кражба, които те предлагат. След което да се сравнят различни коли, за да се прецени кои предлагат най-добрите системи против кражба според заложения бюджет. 

За да се предпази автомобилът от кражба, освен да се разчита на неговата система против кражба, може да се следват и следните прости съвети: 

 • Паркиране на автомобила си на добре осветено място.
 • Да не се оставят ценности в автомобила.
 • Винаги да се заключва колата, дори и за кратко.

При избора на автомобил е важно да се обърне внимание не само на стила му и функциите, но и на иновациите в областта на сигурността, които автомобилът предлага, защото сигурността му е основна. Важно е той да има разнообразна система против кражба и безопасност, които да работят заедно в предоставянето на високо ниво на защита. 

При всякакви проблеми от автоключарски характер обърнете се към АВТОКЛЮЧАРСКИ УСЛУГИ ОТ ДЕНОНОЩЕН КЛЮЧАР.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram