5 места, на които не трябва да оставяте резервните си ключове

5 места, на които не трябва да съхранявате резервните си ключове

15.05.2024

Наистина е важно да се съсредоточите върху сигурността на вашия дом! Наличието на резервни ключове е необходимо, но къде ще ги скриете също е от огромно решаващо значение. За съжаление, хората често крият резервните си ключове на твърде очевидни места, излагайки домовете си на риск.

Кои са първите пет места, на които не трябва да съхранявате резервните си ключове

Над вратата

Някои каси на входни врати имат достатъчно място за поставяне на ключ там. Ако сте решили да поставите резервния си ключ над вратата, махнете го веднага! По-умните крадци биха взели резервния ключ и да си направят дубликат, след което щевърнат оригинала над вратата. Много верочтно е вие въобще и да не разберете, че ключът липсва. След което, крадецът може да влезе в имота ви, когато му се отдаде тази възможност.

В чантата си

Въпреки че малко хора крият резервния си ключ в чантата си, това все още не е добра идея. В случай на обир, крадецът ще има както вашата лична карта с вашия личен адрес на нея, така и ключа от същия имот. Ако загубите чантата си с резервния ключ в нея, незабавно се свържете с денонощен ключар за смяна на ключалката!

Под цветна поставка или кашпа до входната врата

Какво можем да кажем по тази тема? Твърде лесно е да скриете ключа си там! Дори малко дете би разбрало „специалната роля” на саксията до входната врата! Дори ако имате дузина саксии, които красят предния ви двор, ако се установи крадец - ще проверят всяка. По този начин вие на практика им давате ключа от вашия дом!

В пощата

Не е необходимо да криете вашите резервни ключове в пощенската кутия на входа на блока поради няколко причини. На първо място, пощенската кутия е перфектно място, което е достъпно за много хора. Независимо дали става дума за пощенска кутия или пощенски адрес, съхраняването на ключа в тези връзки увеличава риска от неоторизиран достъп до него. Второ, пощата е подложена на обикновена проверка от служители на пощенската служба, което може да увеличи възможността за кражба или неразрешено използване на ключа. Трето, ако вашият стар ключ бъде открит от неупълномощени лица, те могат да използват ключа за неоторизиран достъп до дома ви, което може да застраши вашата сигурност и неприкосновеност. Обикновено има много реорле движение във входа на блока, което прави рага по-предразположен към опасностите от кражба или злоупотреба с ключа. Ето защо се препоръчва да изберете по-сигурни и дискретни места за съхранение на вашите резервни ключове, за да гарантирате сигурността на вашия дом.

Под входната изтривалка за обувки

Кое е второто най-глупаво и често използвано място за скриване на резервен ключ? Под входната изтривалка за обувки, разбира се! Още веднъж, това е първото място, където всеки крадец би проверил за резервен ключ.

Ако сте скрили резервния си ключ на някое от споменатите места, премахнете го сега!

Като цяло не оставяйте ключа близо до входната врата. Ако все пак искате да се подсигурите, дайте резервен ключ на близък приятел, който може да го държи на ключодържателя си!

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram