Често срещани проблеми при шофьорите през зимата

Често срещани проблеми при шофьорите през зимата

13.11.2018

Есента е към своя край, скоро зимата ще ни изненада и ще се появят често срещани проблеми при шофьорите през зимата. Със сигурност зимата не е най-любимия сезон за шофьорите. Непочистени пътища, поледица и задръствания са само малка част от проблемите на шофьорите. Самият автомобил често ни погажда номера, особено сутрин. Има няколко метода с които да решите проблемите със замръзналите ключалки, врати и вледенени стъкла на автомобила. Покриването на автомобила или паркирането му в гараж са най-добрите мерки за предпазване от заледяване, но това не винаги е опция.

Замръзналата ключалка е един от най-често срещаните проблеми при шофьорите през зимата. Когато не може да влезнете в колата, не са нервирайте. Ако не ви допада идеята да влезнете от задната врата или багажника, за да седнете на шофьорското мястото, използвайте спрей за бързо размразяване. Преди настъпването на зимата сложете течност срещу замръзване във всички ключалки. Ако всичко останало се провали, попитайте съседите да ви помогнат, като ви дадат топла вода или нещо друго, което да загрее ключалката за момент.

Замразените врати могат да бъдат невероятно разочароващи. Ако не можете да я отворите, предпазете си ръцете с кърпа и леко удряйте по ръбовете на врата.Когато най-накрая влезете в колата стартирайте двигателя и насочете вентилатора да духа към вратите. През това време почистете колата от сняг.

Ако оставите автомобила си паркиран навън през студените зимни нощи, може да заварите на сутринта предното стъкло, изцяло покрито със скреж. Ако имате спрей за стъкло, който да разтопи леда, ще ви спести много време. Важно е добре да изчистите снега от покрива и капака, защото може по време на шофиране да падне част на стъклото и да наруши видимостта на пътя.

При запалване на двигателя би трябвало да се стартира незабавно, ако не стане, вероятно има проблем с акумулатора. Имайте предвид, че акумулаторът е чувствителен на ниска температура.

Тази есен, добавете дезинфектант за ръце в комплекта за зимно оцеляване. Не заема много място в чантата или в колата, но може да ви спести много време. Дезинфектанти за ръце работят, защото алкохолът в тях разтапя леда. Също така си купете спрей против замъгляване на стъклото. Съществуват редица способи за излизане от ситуацията, като част от тях са нестандартни, но вършат работа. Обаче тези хитрости често се забравят и обикновено централното заключване е блокирало, а патроните за ръчно отключване - замръзнали.

Прочетете повече информация за предлаганите услуги от наш денонощен ключар София.

При всякакъв тип проблем със замръзнала ключалка на кола обадете се на тел. 0896 450 036

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram