Кои са най-често срещаните проблеми с ключа на колата?

Кои са най-често срещаните проблеми с ключа на колата?

06.11.2018

Всички сме имали един от онези дни в които имаме проблем с ключа на колата.

Когато бързаш за среща или за работа и когато се опиташ да отключиш колата осъзнаваш, че ключа не работи. Натискате бутона и виждате, че нищо не се случва. Опитваш отново и ... нищо. Понякога решението е лесно, докато друг път може да отнеме известно време. Определянето на проблема обаче е само малка крачка към решението. Нека просто подчертаем важността да се въздържаме от това да решаваме проблемите сами. Ако направите нещо нередно, ще трябва да платите повече пари. Вместо това, предлагам да се свържете с ключар.

Често срещани проблеми с ключа за кола:

 1. Ключа на колата е износен.

  Всеки път, когато завъртите ключа за колата в ключалката, се получава триене, което естествено води до износване и огъване. С течение на времето ключа за кола става по-тънък и по-гладък.

 2. Ключ на кола в ключалката.

  Когато забележите износване в ключа за кола е добър момент да го замените или може да се окажете в неприятна ситуация след време.

  Една от най-честите причини собствениците на по-стари автомобили да търсят нашите ключарски услуги. След като ключа за кола се износва, един ден може просто да се счупи. Повечето хора прилагат по-голяма сила и след това съжаляват, когато ключа за кола се счупи. Ключалката може да бъде блокирана от мръсотия и отломки, ако не се почиства редовно. Ако ключа за кола съдържа чип с транспондер, можем да го отстраним от счупения ключ и да го монтираме в новия ключ за кола.

 3. Използвате резервен ключа за кола.

  Ако сте отишли ​​при ключар и сте направили копие, няма гаранция , че този ключ за кола ще работи. Защо? Дори и добре направен дубликат е възможно да има леки отклонения.

  Ако използвате копие на резервен ключа за кола, за да направите нов, този ключ може да има твърде много леки отклонения от оригинала.

  Опитайте се да получите копие направено от оригинален ключ за колата. Когато правите копие на копие на ключ за кола създавате предпоставки за бъдещи аварии.

 4. Изтощени батерии на дистанционното.

  Често срещан проблем, който има доста лесно решение. Батериите се изтощават след определен период от време. Ще ни отнеме няколко минути да диагностицираме проблема и да го разрешим.

 5. Проблеми с транспондера.

  В днешно време повечето ключове за кола са с транспондер. Също така малки чипове, които изпращат сигнали до колата, за да отключи и стартира двигателя. При подмяната на ключа за кола, който съдържа чип, трябва да се програмира за да може да отключва автомобила ви. Различните марки автомобили имат различни проблеми с ключа за кола , сблъскваме се с тях когато се налага да оказваме аварийна автоключарска помощ.

Ключа за кола е неразделна част от ежедневната дейност на шофьорите. Когато не работят, може да ви струва много главоболие. Винаги помнете, че ако не сте сигурни какво да правите, трябва да се свържете с автоключар. В SOS Locksmith имаме опит в справянето с проблеми чрез най-съвременната техника. Доверете се на нашите професионални ключари, за да заменят или ремонтират ключа за кола. Обадете ни се!

Прочетете повече информация за предлаганите услуги от наш денонощен ключар София.

При всякакъв тип проблем с ключа за кола обадете се на тел. 0896 450 036

Разчитайте на нашите специалисти ключари при авария с ключа за кола.

В нашата практика сме срещали различни проблеми с ключа за кола и винаги намираме решение.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram