mobile trigger

Как да се предпазим от ключари измамници

09.02.2017г.

Който е гледал култовия ням филм „Хлапето” с Чарли Чаплин няма как да не се сети за успешния съвместен „бизнес” на Чарли и малкия пакостник. Хлапето троши скъпата витрина, хуква да бяга и миг по-късно , колко удобно пред погледа на ядосания собственик на магазина се появява и майсторът стъклар.

 

Уви, това не е само сцена от филм, а реалност, с която някои от нас са се сблъсквали. Да намерите нова лепенка за ключарски услуги, залепена до входната врата на блока, принципно няма нищо нередно, но не и когато това се случва само ден след разбиването й. Или ако сте пострадали от поредното влизане с взлом в квартала и това съвпадне с намирането на новичка брошура под чистачките на колата, която рекламира фирма за монтаж на секретни брави или метални врати. Още повече, ако на нея липсват каквито и да е контакти, освен мобилен телефон. Друг случай е когато домът Ви е обран съмнително скоро след посещението на ключар, чиято визитка сте намерили в пощенската си кутия. Защо ли чак сега се усетихте, че на нея нямаше дори адрес, а само телефон и че ключарят, който се появи, Ви се струваше леко съмнителен?


Няма да изброяваме още подобни случаи, от SOS Locksmith искаме да ви предупредим за възможни опасности и за ключари измамници. На пръв поглед това са елементарни неща, но в забързаното ни ежедневие нищо чудно да не сме в състояние да обърнем внимание на някои очевидни факти или детайли.

 

Ето съвети от SOS Locksmith за Вашата безопасност:

  • Не звънете на телефони, които сте намерили по визитки, които съдържат само текст от типа на „Ключарски услуги” и върху които липсват каквито и да е допълнителни данни за контакт, адрес, работно време и т.н.
  • Не звънете на телефони, които сте намерили по сайтове, на които също липсва посочената допълнителна информация.
  • Не се подмамвайте по най-ниската възможна цена. Освен риска услугата да е некачествена, винаги има опасност в нея да е включена и друг вид „услуга” във Ваша вреда.
  • Попитайте за цената предварително. Ако получите прекалено уклончиви отговори или усетите проява на некомпетентност, може би това не е точно Вашата фирма.
  • Логично е аварийният ключар да ви начисли и такса за пристигане. Ако вие се намирате в жк. Овча купел и разберете, че някой ще дойде безплатно от жк. Дружба или жк. Обеля, само за да ви отвори вратата, трябва да сте нащрек.
  • Когато Ви се наложи да правите дубликат на ключ също имайте едно наум, кое точно ателие ще посетите. Няма нищо лошо в това да подкрепяте местните майстори в квартала, но доколко можете да бъдете сигурни в тяхната коректност? В такива случаи е най-добре да ползвате препоръки от ваши съседи и приятели.
  • Не е излишно да бъдете наблюдателни това дали ключарите, идващи при Вас, са истински, може да проличи от техните брандирани дрехи, визитка, удостоверения и т.н.
  • Ако се нуждаете спешно от автюключар (например сте си счупили ключа или повредили ключалката на автомобила и т.н.), е задължително да Ви бъде поискан документа на превозното средство. Ако при Вас се появят двама младежи, които ви кажат „Окей, батка, какво ще правим сега?” и не ви поискат никакви документи, е повече от логично да се усъмните в техните намерения.

Мнозина може би си мислят, че тези неща няма „как да се случат на мен”, но да не забравяме, че на точно такъв вид мислене разчитат и например телефонните измамници. Никога не е излишно да сте малко по-внимателни.


Във всеки един случай, ако се нуждаете от спешна битова или автоключарска помощ, може да се доверите на SOS Locksmith.

Назад към всички