mobile trigger

Преработка на касова в секретна брава – защо се налага?

16.02.2017г.

  1. Начало
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Битови
  6. /
  7. Преработка на касова в секретна брава – защо се налага?

Касовите брави


Допреди десетина години те са лидер на родния пазар заради своята здравина, сравнително приемлива цена и монтаж, те бързо „защитават” повече от половината домове в България. На пръв поглед доста солидни, на касовите брави обаче им липсва силна защита срещу пробиване. Единственото, което крадците трябва да направят, е да продупчат бравата и да стигнат до заключващия механизъм. Постепенно престъпниците толкова задобряват, че могат да отключат такава брава за по-малко от минута и то без да вдигат какъвто и да е било шум. Друг основен недостатък е, че за такива врати е доста лесно да се направи дубликат.


Секретните брави


Бравата с патрон е доста по-надеждна при нея, за да я заключиш, е необходимо да предадеш задвижващ момент към патрона. В този смисъл усилията на производителите са насочени към защитата му от пробиване. Това е непрекъснат процес постоянно се предлагат нови видове патрони с подобрени защити, някои дори с няколко слоя защита и т.н.


Преработване в секретна брава


Преработката представлява подмяна на касовата заключваща система със секретна такава. При нея се слага патронна брава, секретен патрон и защита за патрон (бронировка), което дава сигурност в пъти по-висока от тази на касовата. Всичко това е възможно след професионална намеса необходимо е да се направят измервания на вратата, да се намери подходящ заместител на старата брава, да се направи оптимален вариант според нуждите на клиента и т.н. Препоръчително е да поставите и допълнителна бронировка, за да сте по-спокойни за сигурността на вашия дом. Бронировката защитава патрона от външната страна на вратата, а по-хубавите са направени от специална стомана и крадците е почти невъзможно да стигнат до самия патрон.


В магазина на SOS Locksmith може да закупите всякакви видове секретни брави, в зависимост от вашите предпочитания и финанси, а екип от специалисти ще преработи касовата ви брава в секретна.


Прочетете повече информация за предлаганите услуги от наш вариен ключар.

Назад към всички