mobile trigger

Битови услуги от денонощен ключар

Денонощен ключар за територията на гр. София. Разполагаме с екип от професионалисти, които реагират експресно и са при вас до 30 мин.

АварийниАварийни ВсичкиВсички
 • Отключване от денонощен ключар

  Пожелаваме ви никога да не се нуждаете от денонощен ключар, но ако това се случи, трябва да знаете, че винаги можете да разчитате на нашите денонощни ключари. Ако се намирате в такава ситуация, съветът ни е да избягвате да го решите сами, освен ако не сте ключар с необходимото оборудване. Нашите денонощни ключари от ключарския център в Дървеница работят постоянно – по време на национални празници, уикенди и др. Обадете се на тел. 0893 21 21 22 и те ще бъдат вашия адрес за половин час не само в Дървеница и Студентски град, но и в цяла София.

   

  Ето някои ситуации, които денонощен ключар от SOS Locksmith извършва:

  • Не можете да отворите входната врата поради загуба на ключа или сте останали затворени навън. 
  • Счупване на ключа. Съветваме ви да не се опитвате сами да решите проблеми и да бърникате в механизмите.
  • Повредени механизми е друга причина да се ползват услугите на денонощен ключар.
  • След кражба с взлом. Понякога щетите са толкова големи, че се налага да се купят направо нови механизми. Съветваме ви да повикате наш денонощен ключар, който след оглед ще ви посъветва за най-изгодния и сигурен вариант за вас.
  • При необходимост от отваряне на интериорна врата, сейф и др.. Понякога когато сте заключени (или член на семейството ви) е наложително да потърсите денонощен ключар. Същото важи и при необходимостта от отварянето на шкаф в къщата, сейф и др.
  • При отваряне на чужда врата. Практиката на нашите денонощни ключари показва, че често аварийните услуги се използват когато трябва да се отворят чужди врати, било то заради наводнение и други неприятни ситуации.
  • Отваряне на офиси, производствени помещения, складове и т.н. Не се бавете да се възползвате от услугите ни, ако притежавате офис, склад, сграда и др., които трябва да се отворят спешно. Денонощен ключар ще отвори всяка врата, която е заключена по някакъв начин, без да я повредим, както и интериора.

 • Вадене на счупени ключове от денонощен ключар

  Счупването на ключа в ключалката е крайно неприятна ситуация. Ако това обаче се случи ви съветваме да не прибързвате и да не взимате нещата в свои ръце, освен ако нямате необходимия опит и инструменти. Така съществува опасността да навредите на заключващите механизми и впоследствие да трябва да сменяте патрона или бравата. Съветът ни е в такива ситуации, ако парчето не се вижда хубаво извън ключалката, да ползвате услугите на денонощен ключар.

   

  Богата практика на денонощните ключари ни е показала, че най-честите причини за счупване на ключа могат да бъдат групирани в няколко основни категории:

  • По естествени причини. Подобно на другите механизми и ключът с течение на времето се износва, захабява или пък може да се изкриви. В механизмите за заключване навлизат прах, влага, вътре се появява ръжда – всичко това пречи на правилното функциониране на патрона или бравата. Понякога, за да компенсираме недобрата работа на тези механизми, ние влагаме повече сила и натиск. Това неминуемо може да доведе до счупване. Съветът ни е когато усетите, че бравата и патронът вече не функционират така добре както преди, да потърсите услугите на денонощен ключар
  • При неправилна употреба или външна намеса. Понякога отлагаме важните решения и затова отключваме и заключваме с вече дефектен ключ, и така той може да се счупи. Има и други ситуации, когато в изблик на гняв или пък на разсеяност го превъртим повече пъти в ключалката и така той се счупи от неправомерния натиск.

   

  Ето няколко основни съвета от денонощен ключар, които може да следвате при счупване на ключа в ключалката. Все пак имайте едно наум, че има опасност да нанесете повече вреда, отколкото полза:

  • Ако виждате парчето, опитайте да го измъкнете с клещи. Може и да пробвате да го приплъзнете с помощта на тънка пинсета или подобен инструмент.
  • Ако парчето е заседнало здраво, може да ползвате масло, за да го размърдате леко. Ако е останало малко парче, пъхнете остатъка от здравия ключ и внимателно измъкнете целия.

 • Преработка на заключващи системи от денонощен ключар

  Преработване на заключващите системи

  Ако заключването ви е касово (не разполагате с патрон, в който вмъквате ключът и който изпълнява самото превъртване и заключване), помислете за промяна на заключването – да смените остарялата и несигурна касова система с по-модерна и сигурна система за защита.

  Това е и една от най-основните и сложни услуги, предлагани от денонощните ключари в нашия център в Дървеница –ремонт на вашата заключваща система. Не отлагайте това решение, ако искате да сте сигурни, че вашият дом е добре защитен!

   

  Недостатъците на касовото заключване

  Касовата брава не се нуждае от патрон (както са секретните брави) за задвижване на механизма, а това се изпълнява самостоятелно. В продължение на много години това е най-предпочитаният вариант в България, защото по принцип тези касови брави са известни с това, че са много здрави и крайната цена на една стабилна такава е малко по-малка от комбинацията от здрави секретна брава и патрон.

  Основният проблем с касовата брава обаче е, че ако сте оборудвани с нея, можете да сте сигурни, че вашият дом ще бъде по-податлив на опити за проникване от крадците. Те отдавна са намерили начини да преодолеят тези системи, които на пръв поглед изглеждат стабилни и много здрави. Разбира се, производителите на такива системи за заключване постоянно се опитват да ги подобряват, но тяхната дейност е ограничена от факта, че всъщност развиват само един механизъм (касовата брава), който отдавна се оказал компрометиран, докато при секретните механизми те полагат усилия да подобрят патрона и защитата му (бронировката) и т.н.

  Друг голям недостатък, който често пропускаме, е, че ключовете за въпросните ключалки могат да бъдат направени във всяко квартално ключарско ателие. Те нямат защита или документи (паспорт или лична карта), които съдържат информация за собственика и патрона, и позволяват копирането само от оригинала, когато е предоставен този документ. Въпреки това, за всички тези недостатъци и проблеми, има решение и то не е сложно - да се оборудвате със стабилна секретна заключваща система. С две думи – да преминете от касово към секретно заключване.

   

  Предимства на секретното заключване

  Секретната брава не може да съществува сама, тя винаги върви с патрон, което значително разширява вашия избор. Патронът е този, който извършва заключване и заключване на ключалката чрез завъртане на специалния секретен ключ. Това е една от причините, поради които този заключващ механизъм е много по-надежден от касовия - производителите на системи за сигурност постоянно инвестират в разработването и защитата на секретните механизми за заключване, използват магнити и всякакви високи технологии, а при касовите брави подобренията са изключително ограничени и отдавна изчерпани с течение на времето.

  Нека не подценяваме и възможностите, които не осигуряват секретната заключваща система за допълнителна защита. Бронята е капачка, изработена от здрав метал, която предпазва патрона от разкъсване, изкривяване и усукване. Има високотехнологични такива, които са с вградена допълнителна ключалка или такива, които биха предизвикали тревога, ако се опитате да ги докоснете или заключващия механизъм въобще.

  Досега е ясно, че касовата брава е морално остаряла и ненадеждна за сметка на секретната. Но как да сменим старата, ако имаме такъв?

   

  Промяна на заключващата система

  След като сте се уверили, че това е най-сигурният вариант, инвестирайте малко финанси във вашата сигурност. На място ще пристигне денонощен ключар, който ще направи необходимите измервания на вашата врата и на мястото, където ще бъде инсталирана ключалката. Той ще отговори на всичките ви въпроси по изчерпателен начин и ще предложи опции, съобразени с вашите изисквания и бюджет. Комбинациите са много - ще ви предоставим оптималното решение за секретна ключалка, патрон и защита за него (бронировка). След това ще ни трябват няколко часа (понякога по-малко, в зависимост от вратата, местоположението, механизмите, които сте избрали и т.н.), за да променим заключващата система. Монтажът е от съществено значение за правилната и дългосрочна работа на всяка система за заключване, така че е много важно да се доверите на денонощен ключар в центъра ни в Дървеница.

 • Демонтаж/Монтаж от денонощен ключар

  Нашите денонощни ключари имат дългогодишен опит в монтажа на всички видове механизми – от ключалки и патрони за пощенски кутии и интериорни врати, та до сложни системи за корпоративна сигурност, удачни за използване при големи бизнес центрове, молове, паник брави за предприятия и др. Може да ни се доверите за монтирането на видове отключващи и заключващи механизми, без тяхното предназначение и сложност да ни притесняват по някакъв начин.

   

  Дългогодишната практика на нашите денонощни ключари в центъра в Дървеница е показала, че най-често монтаж е наложителен при:

  • Всички видове брави. Оставете на денонощен ключар да извърши монтажа на вашата брава – без значение дали тя е касова или секретна. Много е важно бравата да бъде правилно монтирана, защото от нея зависи вашата сигурност и тази на близките ви. Извършваме монтаж и на брави, които не са закупени от нашия магазин – само гледайте при закупуването им от друго място да вземете правилния размер и вид. Допълнителните брави правят дома ви почти непревземаем, но монтажът им е много труден и трябва да сте наясно, че това трябва да се прави единствено от специалисти в бранша. Нашите денонощни ключари правят монтаж и брави за дограми, антипаник брави, за стъклени витрини, за ролетни щори и мн. др.
  • Патрони. Производителите на най-високотехнологичните патрони, които предлагаме – например магнитните на австрийската компания Evva, изискват монтажът да се извършва единствено от оторизирани ключари и сервизи, поради сложността и отговорността на тази дейност. Ще монтираме абсолютно всеки един патрон, независимо от вида му, цената и производителя. Единствено това би било невъзможно, ако например сте закупили такъв с неподходящ размер за вашата секретна брава. Затова ви съветваме преди да пристъпите към купуването на какъвто и да е механизъм за заключване да потърсите денонощен ключар по телефона. С помощта на съвременните комуникационни средства и канали, може да ни пратите снимка на бравата, на която ще се монтира и т.н.
  • Врати. Това е най-важната част от всяко едно жилище, защото от нея зависи сигурността на вашите близки и имущество. За да функционира дълго време безпроблемно една врата е важно монтажът да бъде направен професионално. Ще извършим такъв дори на врата, която сте закупили извън нашия ключарски център. Монтираме всички видове врати, без да се притесняваме от техния вид и предназначение – дали е интериорна, входна, плъзгаща се, за сервизно помещение и др. Същото важи и за огромни врати на складови помещения, на бизнес сгради, офиси и др.
  • Допълнителни аксесоари. Те се монтират за по-голяма сигурност било то върху външната врата на жилището или балкона или върху прозорците. Върху патрона може да бъде монтирана т. нар. бронировка – метална капачка или конус от метал, която предпазва патрона от злонамерени действия. Друга слаба точка на всяка една врата, освен нейната брава, са пантите. Винаги съществува вероятност вратата да се измъкне от касата, ако пантите не са добре закрепени. За да се предотврати това съществуват шипове, които се монтират. Други аксесоари са резетата на входната врата, райберите за дограмата на балкона или терасата, както и шпионка,ако все още нямате такава. Извършваме монтаж и на прекодиращи комплекти (още наричани шифри) – това са определени части от касовата брава, които могат да се сменят с цел повишаване на сигурността и подобряване на функционалността им.
  • Каси и сейфове. Денонощните ключари монтират всички видове сейфове и каси за оръжие – някои се монтират в готови ниши, други се закачат за стената.
  • Всички видове интериорни елементи. Монтираме и дръжки за врати, за прозорци, за сервизни помещения, за ключалки на шкафчета, за всички врати и елементи от бита ни, които притежават каквито и да е било заключващи елементи и механизми.

   

  Ето основните ситуации, при които може да разчитате на нашите денонощни ключари и за демонтаж:

  • При преместване. Когато се нанасяте в нова квартира е задължително да смените патрона или/и бравата. Тогава може да се наложи да демонтирате старите заключващи механизми и да ги монтирате на новото място.
  • При развалени механизми. Често извършваме тази услуга – демонтираме развален или недобре механизъм, след което или го поправяме, в случаите, в които това е възможно или го заменяме с друг, чийто монтаж също така извършваме

 • Прекодиране на касови брави (смяна на шифъра) от денонощен ключар

  Най-просто казано, прекодиране на брава/патрон означава промяна на шифъра. Ако се безпокоите, че някой може да има ключ от вашата брава/патрон или те не работят както трябва, то не е необходимо да сменяте целия заключващ механизъм, а може да се обърнете към наш денонощен ключар и да сменим шифъра на сегашната ви заключваща система, ако тя позволява.

 • Подмяна на заключваща система и обков от денонощен ключар

  Ако се интересувате какво е текущото състояние на заключващата ви система или ви се налага да я подмените, денонощен ключар от SOS Locksmith може да дойде на място, да ви консултира, да предложи различни варианти и да извърши самата подмяна. Денонощните ключари извършват подмяна на всички видове заключващи системи и обков - брави, патрони, допълнителни ключалки, дръжки, розетки, защити, бронировки, шпионки и др.

 • Ремонт на патрони, брави, дръжки от денонощен ключар

  Случва се част от заключващия механизъм да се износи, дефектира или повреди. В някои от тези случаи е възможно денонощен ключар да извърши ремонт и да се подменят съответните елементи. По този начин системата ще бъде в изправно състояние и отново готова за работа. Заповядайте в някое от нашите ателиета, за да разберете дали и при вас, могат да бъдат ремонтирани съответните елементи или потърсете наш денонощен ключар. 

 • Изработка на ключ по шифър (по брава, патрон)

  Ако сте загубили всички ключове за бравата си, ние можем да изработим нови по нея. Предлагаме прекодиране на патрон по вашите ключове.

  Случва се във входа, в който живеете, патрона да се повреди, а свързването с всички хора да е сложен процес. Имаме решение за вас. Донесете ни минимум 5 ключа и ние ще пренаредим нов работещ патрон по вашите ключове. Свържете се с наш денонощен ключар и ще ви посъветваме за да вземете най-правилното решение.