Ключът и неговата символика през вековете

Ключът и неговата символика през вековете

22.11.2018

Нашата работа като професионални ключари е да поправяме и ремонтираме всички проблеми и аварии с вашия ключ.

В днешно време нашата работа трябва да се изпълнява бързо и качествено. Успяваме да помогнем да хора в безизходица. Благодарение на техниката която разполагаме успяваме да съдействаме на малки и големи предприятия да увеличат сигурността си. Но през вековете ключа е имал и други значения от днешното.

Ключът е направен така, че да може отключва и заключва само една единствена ключалка в целия свят.

Но символиката на ключа е свързана с двойна роля която има, той служи за заключване и отключване, за затваряне и отваряне. Понякога ключ означава разлика между свободата и задържане. Ключът отключва и заключва различни сили. Той символизира власт, знание и мистерия.

Ако намерите ключ на улицата означава, че желанията ви ще се сбъднат. Започвате да се чудите. Какво ще отвори ключа? Кутия? Врата? Във всеки случай този който го е загубил е в доста неприятна ситуация, но за вас е знак, че ще се открият нови възможности за успех. Астролозите твърдят, че когато сънуваш ключ ще откриеш бърз начин за успех. И ако носите на врата си сребърен ключ, ще имате успех в работата и бизнеса. Ключът от злато пък ще ви даде увереност и ще ви помогне да сбъднете мечти си.

Всеки от нас има ключ, който вече не отключва нищо. Това е доста тъжно за един ключ.

Но все пак може да му дадете нов живот. Подарете го на някого като талисман носещ късмет. Ключовете са използвани по различен начин през вековете по целия свят. В Йония, днешна Турция, е имало традиция хората да се погребват с железен ключ. За да могат мъртвите да отключат вратата на Подземния свят. Древните египтяни го използвали за амулет, защото вярвали, че ще им донесе богатство и ще запазят всичко, което са спечелили.

Магьосниците през Средновековието правели магия за любов с помощта на ключ. Днес ключовете се приемат повече като обикновен предмет, но все още има хора, които вярват в неговата магия. Според японците ключът означава благоденствие. В Япония ключът е символ на благополучие, понеже отваря хамбара с ориз. Предаването на ключ на обсаден град било израз на капитулация пред завоевателя. Днес ключът церемониално се дава на високопоставените гости на града. Според българските народни вярвания, ако останат ключовете на масата - на кавга е! Но ако има връзката с ключове, окачена над входната врата, ще пази дома от врагове и ще се грижи за хармонията в семейството.

В Източна Европа е имало суеверие, ключа да се закача на стената над леглото за да предотврати всички лоши сънища. В живота си използваме ключовете по различни начини. Заключваме домовете си за по-голяма сигурност. По време на пътуване използваме катинар и заключваме куфара. Отново с ключ стартираме автомобилите си. Използваме ги постоянно в ежедневието си - за гаражни врати, за хотели и апартаменти. Когато заключим вратата и знаем, че никой друг няма ключ си осигуряваме спокойствие и безопасност.

Свържете се с наш ключар на тел. 0896 45 00 36 и ще ви посъветваме за да вземете най-правилното решение.

Прочетете повече информация за предлаганите услуги от наш денонощен ключар София.

Ключа едновременно служи за заключване и отключване.

Ако намерите ключ на улицата означава, че желанията ви ще се сбъднат.

Днес ключа се приема повече като обикновен предмет, но все още има хора, които вярват в неговата магия.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram