Кражби по време на празници

Кражби по време на празници – съвети от ключари

21.12.2018

Коледните и новогодишните празници са любимото време на престъпниците. Поради наближаващите празници СДВР съветват да бъдем внимателни когато тръгваме на път и оставяме дома си без надзор. Всеки един от нас трябва да вземе необходимите мерки против зачестилите кражби по време на празници. Жилищните крадци се активизират през декември месец, когато повечето от нас заминават на дълго чакана почивка.

Ако не разполагате с охранителна система има няколко варианта да предпазите дома си от обирджии:

 • Сложете си допълнителна брава

  Изберете брава в която има интегрирана алармена система, която се активира при натиск върху скобата. При опит за избиване на вратата, когато се опитват да влязат със сила, алармата се включва.

 • Проверете ключалката

  Ако на вратата в близост до ключалката има цепнатина, трябва да знаете, че вашия дом вече е провокирал интереса на крадците. Обърнете внимание за нещо необичайно преди да прекрачите прага на врата, за да успеете да реагирате навреме.

 • Използвайте банкови трезори и сейфове

  Когато излизате извън дома си за празниците не оставяйте големи суми пари и ценности. Най- често бандитите търсят бижута, телефони, лаптопи и фотоапарати. Има малки сейфове за дома в които може да скриете скъпите вещи.

 • Подсигурете прозорците

  Често прозорците се оказват вход за обирджиите, през него могат да проникнат дори по-лесно. Тези от вас които живеят на ниски етажи е добре да укрепят прозорците с решетки. Но незабравяйте, че при непредвидени ситуации като пожар решетката би ви попречила, ако не е подвижна.

 • Погрижете се за двора си

  Ако живеете в къща, почистете храстите пред дома си. В противен случай рискувате крадците да набележат именно вашата къща. Така ще избегнете неприятностите с кражбите около празниците.

 • Надхитрете престъпниците

  Често за празниците оставяме жилището си без надзор за няколко дни. Но когато оставим напълно спуснати щори и пердета през почивните дни е знак, че жилището е необитаемо. Не забравяйте преди да тръгнете на път, да оставите разстояние между пердетата.

 • Бъдете внимателни в социалните мрежи

  Когато решим да пътуваме далеч от дома, често споделяме в социалните мрежи за плановете си. Ние ще ви посъветваме да не го правите. Защото е възможно крадците да разберат, че няма никой в жилището.

 • Не давайте информация по телефона

  Един от методите на крадците е да съберат предварително информацията от която се нуждаят. Представят се за служители на големи компании и правят анкета по телефона. Така избират момента за обир.

  Ако все още имате стационарен телефон, той също е източник на опасност. Друг номер на обирджиите е да наберат стационарния номер и да стоят пред входната врата. Когато никой не вдигне слушалката е сигурен знак, че теренът е чист!

 • Винаги заключвайте вратата

  Опитен престъпник може да отвори заключващ механизъм между 2 и 10 минути. Според статистика на полицията крадците прекарват в апартамента не повече от 6 минути след като влязат. Дори не си помисляйте да решите да отидете до магазина или до съседите без да заключите.

В навечерието на празниците много от нас се приготвят да празнуват с най-близките си роднини и приятели. С тези прости и в същото време ефективни съвети, искаме да ви помогнем да обезопасите дома си и да прекарате празниците в пълно спокойствие.

Прочетете повече информация за услугите предлагани от наш ключар София.

Не пропускайте съветите на експертите как да защитим себе си и жилището си от крадци по време на празниците: ВИДЕО

На тел. 0896 450 036 или в някой от магазините на най-големия ключарски център, опитен консултант ще ви предложи оптимално решение за вашата сигурност според изискванията Ви и бюджета.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram