Счупен ключ в ключалката?! Как да се справим?

Счупен ключ в ключалката?! Как да се справим?

24.03.2017

ИСчупен ключ в ключалката?! Как да се справим?

Ако трябва да сме честни, малко от нас имат навика да преглеждат дали използваните от тях ключове са в изправност , дали не са се деформирали. Като прибавим и фактът, че често забравяме да завъртаме ключа по-внимателно в ключалката. Отключваме и заключваме рязко, не е изненада, че много от нас се изправят пред проблема счупен в ключалката ключ, в най-неочаквани моменти. Можем да станем жертва на това обстоятелство, когато сме притиснати от времето. Бързаме и по невнимание натискаме по-силно ключа в ключалката или в грешната посока.Част от него остава заклещена в нея, а пък ние - съответно вътре или извън апартамента си. Стресът от неочаквано създалата се меко казано нежелана и неприятна ситуация може да бъде огромен. Както и последствията като закъснение за работа, училище, важна среща и др.

Понякога дори и да подхождате с необходимото внимание отново е вероятно да бъдете изправени пред този сложен казус. Всъщност счупеният ключ в ключалката не е толкова страшен проблем, колкото ни изглежда на всички на пръв поглед.

Как да се справим със счупен ключ в ключалката?

В случай, че счупената от него част е заседнала много здраво в ключалката е възможно да я намажете с масло или да я напръскате със специално такова и да опитате да раздвижите в нея ключа.

Важно е да разберете каква част от ключа е останала в ключалката. Ако по-малко от нея е вътре, вероятно може да успеете да я извадите чрез останалата у вас част от ключа. При всички случаи обаче е възможно да се наложи да използвате за целта отвертки, фреза, клещи. Както и различни други инструменти, които за повечето от нас са трудни за употреба. Важно е да отбележим и че всичко изброено дотук важи само, ако сте счупили ключа си от вътрешната страна на вратата.

В случай, че не можете сами да се справите с ваденето на счупения ключ в ключалката, намирате от външната страна на вратата. Или не искате още повече да утежните положението в което се намирате, е неободимо да извикате професионален ключар, който да Ви помогне. Специалистите от SOS Locksmith имат дълъг професионален опит. На разположение са 24 часа в денонощието. Пристигат на адрес до 30 мин и са доказали, че бързо и успешно преодоляват проблема. Без да нанасят поражения върху ключалката или вратата Ви, а Вие успявате да се завърнете своевременно към ежедневните си ангажименти.

Прочетете повече информация за предлаганите услуги от наш авариен ключар.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram