Кога да направим нов ключ ?

Кога да направим нов ключ

10.02.2017

Дубликати за наематели/гости

Естествено, ако в един момент дадете жилището си под наем, е неизбежно да не направите дубликати на ключ. Имайте предвид, че има секретни брави, за които само вие може да направите резервни ключове. Това е добро решение, когато давате жилището си дългосрочно под наем или има вероятност наемателите да се сменят често. Така при напускане те ще ви предоставят броя ключове, които сте им дали в началото и няма да се налага да сменяте бравата след всеки. Същото положение важи и когато давате къщата си за набиращата през последните години голяма популярност услуга Airbnb. По този начин може да сте сигурни, че гостите в апартамента ви няма да са правили дубликат през дните, когато са го наели. Хубаво е и в двата случая и при наемателите и при гостите, в самия договор да уточните колко брой ключове давате и какви са последствията (цените им), при евентуалното им невръщане.

Ключ за детето

Уви, рано или късно децата порастват и настава мигът, в който ние започваме да им даваме по-голяма свобода и да им делегираме повече задължения. Естествено, трябва да сме готови за неизбежните (почти винаги) последици от съзряването на малките хубостници. Забравени ключове, счупени ключове, изгубени ключове и т.н. Винаги трябва да сме готови за спешна смяна на бравата, ако детето загуби своя ключ. Когато това стане в комбинация с неговата лична карта, бележник и въобще документи, на които има информация за това, какво този ключ би могъл да отвори, смяната на бравата е повече от задължителна. Като предпазна мярка е важно е да кажете на детето да държи ключа отделно от другите му документи. Дори социалистическият вариант ключ на врата с ластик е по-добър, отколкото да го държи например в бележника.

Резервен ключ при съседа?

Да нямаш резервен ключ е все едно да караш без резервна гума. Единственият проблем е къде да го съхранявате. Естествено, последното място, трябва да е домът, за който този ключ е предназначен. Варианти са да го държите в работата си, да го дадете на приятел, роднина или дори на съседа. Звучи леко абсурдно, но ако се познавате отдавна би бил удобен вариант, ако загубите или просто забравите своя някъде. Само да не се окаже, че някоя вечер ще се събудите от шум в кухнята и ще заварите пияния Жоро да бърника в хладилника и да се чуди къде, по дяволите, е мастиката, дето остави предния ден

Независимо дали ще са ви необходими резервни ключове или секретни брави, в SOS Locksmith сме насреща. Колкото по-рано помислете за някои евентуални проблеми в бъдещето, толкова по-добре.

Прочетете повече информация за предлаганите от нас ключарски услуги София.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram