Изваждане на счупен ключ от ключар

Счупен ключ в ключалката е крайно неприятна ситуация

Съветваме ви при счупен ключ да не взимате нещата в свои ръце, освен ако нямате необходимия опит и инструменти, а да потърсите опитен ключар за изваждане на счупен ключ. Ако решите самостоятелно да извадите счупения ключ съществува опасност да навредите на заключващите механизми.

Впоследствие трябва да сменяте патрона или бравата. Съветът ни е в такива ситуации, ако парчето от счупения ключ не се вижда хубаво извън ключалката, да ползвате услугите на ключар. Така ще бъдете сигурни, че проблема ще бъде разрешен.

Богата практика на ключари ни е показала, че най-честите причини за счупен ключ могат да бъдат:

  • Счупен ключ по естествени причини. Подобно на другите механизми и ключът с течение на времето се износва, захабява и може да се изкриви. В механизмите за заключване навлизат прах, влага, вътре се появява ръжда всичко това пречи на правилното функциониране на патрона или бравата. Понякога, за да компенсираме недобрата работа на тези механизми, ние влагаме повече сила и натиск. Това неминуемо може да доведе до счупване на ключа. Съветът ни е когато усетите, че бравата и патронът не функционират правилно, да потърсите услугите на майстор преди да се счупи ключа.
  • Счупен ключ при неправилна употреба или външна намеса. Понякога отлагаме важните решения и затова отключваме и заключваме с вече дефектен ключ, и така той се счупва. Когато в изблик на гняв или на разсеяност го превъртим повече пъти в ключалката, от неправомерния натиск ще се счупи ключа.

Ето няколко съвета от специалистите, които може да следвате при счупен ключ. Все пак имайте едно наум, че има опасност да нанесете повече вреда, отколкото полза:

  • Ако виждате парче от счупен ключ, опитайте да го измъкнете с клещи. Може да пробвате да измъкнете парчето от счупения ключ и с помощта на пинсета.
  • Ако парчето от счупения ключ е заседнало здраво, може да ползвате масло, за да го размърдате леко.

 Прочетете повече информация за изваждане на счупен ключ и услугите предлагани от наш ключар София център.

На тел. 0896 45 00 36 ще получите консултация и помощ при счупен ключ.

Съветваме ви при счупен ключ да не взимате нещата в свои ръце, освен ако нямате необходимия опит и инструменти.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram