Почти половината българи се страхуват от влизане с взлом

Българи се страхуват от влизане с взлом

11.05.2018

Почти половината българи се страхуват от влизане с взлом

Според проучване на Мтел, проведено през април, над 40% от българите се страхуват от влизане с взлом, когато са не са в дома си. Също толкова хора се притесняват от това да не са забравили включени електроуреди. Проучването е анонимно и проведено онлайн в периода 11 – 16 април и в него са участвали 1534 души на възраст между 18 и 65 г. 54% от анкетираните са мъже, а 46% жени. 41% са жители на София, 39% живеят в областен град, 15% в малък град, а 5% в село.

Главната цел на проучването е да изследва страховете на българите, които са свързани със сигурността на дома им. Един от най-големите страхове на всички анкетирани е да не бъдат ограбени, когато са навън (над 40%). Друго основно притеснение (при 48%)е за забравена отключена входна врата или включени електроуреди и светлини (40%).

Изследването показва данни и за честотата на въпросните притеснения – над 1/3 се притесняват, че са забравили включен електроуред поне веднъж седмично, а цели 10% - всеки ден. Поне веднъж седмично 20% се връщат вкъщи, за да проверят дали съмненията им са основателни, а 4% - всеки ден. След страха дали са заключили вратата (48%) най-честото притеснение за българите е дали са изключили осветлението (31%), телевизора (12%), компютъра (10%), ютията (9%) или котлона (6%).

Може би сега е точният момент да вземете някои дълго отлагани решения за вашата сигурност, тази на вашите близки и имущество. Идва времето на летните отпуски, когато често ще отсъстваме. За съжаление това е и най-благоприятното време за крадците. В отделна статия даваме някои ценни съвети относно вашата сигурност, базирани на дългогодишния опит на нашите ключари. Съветът ни е да не отлагате важните решения – ако домът ви е добре защитен, то вие ще сте далеч по-щастливи и по-спокойно ще прекарвате времето си навън, без да се притеснявате излишно.

Прочетете повече информация за предлаганите услуги от наш денонощен ключар София.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram