Сейфовете Mauer – какво трябва да знаем

Сейфовете Mauer – какво трябва да знаем

17.03.2017

Сейфовете Mauer – какво трябва да знаем

Противно на често разпространеното мнение, сейфовете не съществуват единствено във финансови учреждения, военни поделения или в скъпи имения по екшън филмите. Компания Mauer Locking Systems предлага различни видове според своето предназначение, Вашите нужди и финансови възможности.

Сейфът – какво представлява?

Произходът на думата идва от safe – „сигурен, безопасен”. Просто казано, сейфът представлява метална кутия за съхранение на предмети, пари, ценности, документи и др., която се заключва и често разполага с код. Сейфът, независимо от предназначението си, тежи много – направен е от здрав метал, който освен от пробиване, заради своята тежест би го предпазил и от бързо изнасяне, особено ако не е прикрепен.

Видове сейфове

Според предназначението си най-разпространите видове сейфове са:

  • За Вашия дом и офис. Сейфовете за дома не са чак толкова тежки и големи, колкото тези в банките или учрежденията. Тяхното предназначение е най-вече за скъпоценности, пари и документи. Те могат да бъдат със секретни ключалки или с електронни брави.
  • За хотели. Характерно за хотелските сейфове е, че имат различни по обем отделения, които могат да се отключват само с един ключ или понякога с комбинация от два, както и със секретна брава.
  • За банкови трезори. Те са най-сигурните и масивни сейфове. Някои разполагат с много точки на заключване, а всички са с антикорозионно покритие и са огнеупорни. Могат да издържат на хиляди градуса температура и директен огън.
  • Оръжейни сейфове. Те са предназначени единствено да съхраняват оръжие според големината му –пушки, пистолети и др. Някои от тях могат да се прикрепят към стена или под и имат допълнителни отделения за боеприпаси.

В какви случаи се нуждаем от сейф вкъщи?

Когато притежавате лично оръжие, по закон сте задължени да го съхранявате в сейф. Друг случай, когато Ви е необходим, е ако държите пари, ценности или важни документи в дома си и искате те да са Ви винаги на разположение, а не в банката, да речем или недай Боже – скрити нейде из къщата/апартамента. Може да сте сигурни, че надали има място, за което крадците не знаят и където не биха потърсили – като се почне от пакетите със захар или брашно (колкото и да не ни се вярва, все още има хора, които ползват тези „скривалища”) и свършим например с отделна ниша или камерата на фризера Ви. В тези случаи, щом сте решили да съхранявате ценности вкъщи, по-добре го правете в сейф. Той би затруднил крадците да се докопат до вашите ценности.

Какъв вид сейф ми е необходим?

След като сте преценили, че ще ви е необходим сейф и сте уточнили предназначението му, първо помислете за неговия размер и тегло. Къде би стоял и дали въобще бихте искали да го местите. После трябва да изберете такъв според вида на заключването – дали заключващият механизъм да бъде механичен или електронен.

Сейфовете в SOS Locksmith

В ключарския ни център и в онлайн магазина ни предлагаме най-различни видове сейфове. Заповядайте на място и може да сте сигурни, че някой от майсторите ключари ще Ви предостави подробна информация за всеки вид и ще Ви помогне в избора на най-подходящия за Вас според Вашите нужди и финанси.

За Mauer Locking Systems

Mauer Locking Systems е водеща фирма (създадена през 1990 г. във Варна под името Декаба) в областта на заключващите системи. През 2016 г. тя е придобита от шведската компания ASSA ABLOY – световен лидер в производството на системи за сигурност. Каталогът на Mauer Locking Systems включва секретни ключалки, сейфове, брави и аксесоари, катинари, пощенски модули, системи Мастър Ключ (система от ключалки с различни точки на контрол на достъпа), електронни заключващи системи и мн. др.

Прочетете повече информация за предлаганите услуги от наш авариен ключар.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram